Friday, February 1, 2013

Vajas rózsa

...vagy diós csiga. Kinek hogy tetszik. :) Nekünk dióval.


Tészta
1/2 liter tej
1 csomag friss élesztő
1 egész tojás
3 evőkanál cukor

olaj
liszt, amennyit felvesz

Töltelék
250 g margarin
6 evőkanál cukor
(dió)

Öntet
4 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor

Így készül:

A tésztát megkeleszteni, ha megkelt, elnyújtani.

A margarint kikeverni a cukorral és az elnyújtott tésztára kenni. Lehet rá szórni diót is. Föltekerni és két ujjnyi vastag szeletekre vágni. Kikent tepsiben, forró sütőben sütni.

Amikor a kalács pirosodik, meglocsolni a tej, cukor és a vaníliás cukor keverékével és egy kicsit még visszatenni a sütőbe.


1 comment: