Katinál ettem valamikor réges-régen és annyira ízlett, hogy most, évek múltán egyszercsak eszembe jutott. Hát, elkértem a receptet. (És aztán persze egy kicsit megváltoztattam. :D)

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
50 dkg túró
10 dkg mazsola (elhagyható)
4 cs vaníliás cukor
2 dl tejföl
4 egész tojás
0,5 l tej
5 dkg vaj
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük. A keverék felét egy kivajazott tepsibe egyenletesen eloszlatjuk, majd rászórjuk a túrót, a mazsolát és a vaníliás cukrot, és rálocsoljuk a tejfölt. Rászórjuk a lisztes keverék másik felét és ráöntjük a tojássokkal elkevert tejet. A legvégén rákockázzuk a vajat. Fél órát állni hagyjuk. 180 fokon 30-40 percig sütjük.
*Mazsola helyett őszibarack-kompótot vagdostam bele.
No comments:
Post a Comment